pridané: 17.02.2021

Vzdelanie pre budúcnosť

Minulý mesiac sme našim prvým absolventom duálu odovzdávali Certifikáty o absolvovaní doplnkového vzdelávania. Počas ich štúdia u nás vo firme si osvojovali učivo v rámci učebných osnov a navyše absolvovali hodiny podnikateľského ekonomického minima a učili sa základy práce s grafickým softvérom Solid Edge, ktorý slúži na tvorbu konštrukčných návrhov častí vstrekovacích foriem. Certifikát je dokladom o tom, že počas štyroch rokov v duále pracovali intenzívne na zvýšení svojej kvalifikácie a svojich vedomostí. Tento rok majú študenti duálu (ale aj naši zamestnanci) možnosť učiť sa anglický jazyk priamo vo firme. Angličtina je jazykom strojárov, preto potrebujú žiaci aj zamestnanci aktívne ovládať základy jazyka.

Do 8. apríla 2021 majú žiaci deviatych ročníkov základných škôl možnosť prihlásiť sa na duálne vzdelávanie do Esoxu, spol. s r.o. a na štúdium na Strednej odbornej škole polytechnickej v Liptovskom Mikuláši. Otvárame dva odbory: Mechanik strojov a zariadení a Technik spracovania plastov. Všetky informácie nájdete na našej novej stránke www.esox-plast.sk – Kariéra – Duálne vzdelávanie.

Rodičia, neváhajte, ozvite sa:) Vieme sa dohodnúť na individuálnej prehliadke firmy a radi Vám priblížime náplň práce žiakov aj našich zamestnancov. Kvalifikovaných pracovníkov na Slovensku nie je dosť. Finančné ohodnotenie odbornej práce Mechanika alebo Technika je však zaujímavé. Príďte sa pozrieť.

Zuzana Karkošiaková

ESOX, s.r.o.