pridané: 25.03.2021

Prečo duál?

Aj v dobe, keď žiaci nemajú možnosť chodiť do škôl, naši študenti sa v rámci duálu zúčastňujú odborného výcviku. Môžu byť medzi svojimi rovesníkmi, získavať nové skúsenosti a zručnosti, a napredovať tak vo svojom vzdelaní. 

Vďaka disciplinovanosti našich študentov sme boli schopní pozvať v decembri na odborný výcvik aj prvákov. Tí za bežných okolností nastupujú na odborný výcvik vždy až od apríla. Časť odbornej prípravy mohli absolvovať prezenčne, hoci v škole majú možnosť vzdelávať sa len dištančne :)

Druháci si okrem odborného výcviku u nás privyrobili aj v rámci brigády. Ale február  - ten sa niesol v zamení tretiakov. Tí sa usilovne snažili odpozorovať čo najviac od kolegov - zamestnancov a zároveň ukázať, čo v nich je. Prečo? Aby sme vybrali špecializáciu, kde sa plánujú uplatniť a ktorá ich baví. Tým smerom sa bude uberať ich individuálne štúdium a budúca kariéra. Študenti sa počas odborného výcviku učia aj základy práce s grafickým softvérom Solid Edge pod vedením našich odborníkov z praxe, ktorí sú špičkou vo svojom odbore. 


Žiaci, ktorí sa hlásia na štúdium na Strednej odbornej škole polytechnickej v Liptovskom Mikuláši, majú možnosť prihlásiť sa do duálu v Esoxe s.r.o. Budúci školský rok 2021/2022 otvárame dva maturitné odbory: Mechanik strojov a zariadení, a Technik spracovania plastov. Všetky informácie nájdete na našej webovej stránke www.esox-plast.sk – Kariéra – Duálne vzdelávanie. 
Rodičia, študenti, neváhajte, ozvite sa :)

Zuzana Karkošiaková
Esox, spol. s.r.o.