pridané: 31.07.2021

Záver školského roka v ESOXe

 

Posledné týždne pred záverom školského roka naši študenti trávili najmä vypracovávaním zadaní súborných prác a svoje výsledky potom odprezentovali pred komisiou počas záverečných skúšok.

Prváci prezentovali svoje vyrobené vratidlá, druháci vyrobený jamkár a materiál zbrúsený na zadané rozmery. Tretiaci odprezentovali súčiastky vyrobené na CNC sústruhu, elektroerozívnej rezačke a postup pri výmene súčiastok na konkrétnom type foriem. Okrem svojich výrobkov a odborných vedomostí, študenti prezentovali aj svoje zručnosti s 3D CAD softvérom Solid Edge určeným na návrh strojárenských konštrukcií, s ktorým sa učia pracovať v rámci odborného výcviku v ESOXe.

Študenti tak ukázali, že aj napriek tomu, že veľkú časť školského roka nemali možnosť chodiť do školy, na odbornom výcviku vo firme sa naučili nové veci a posunuli sa o niečo bližšie k svojej budúcej kariére.

Tretiaci pred odchodom na prázdniny navštívili aj ZŠ v Kvačanoch, kde žiakom ôsmeho ročníka rozprávali o systéme duálneho vzdelávania a vysvetlili čomu sa na odbornom výcviku venujú. Na záver si pozornosť ôsmakov preverili súťažnými otázkami a správne odpovede boli odmenené drobnými výhrami.