pridané: 15.10.2021

Nový krúžok RC modelov áut

 

Otvorenie školského roka so sebou prináša nielen učebné povinnosti, ale aj možnosti rozvíjať svoje záujmy a hobby. Začiatkom septembra si žiaci a študenti vyberali aktivity, ktoré ich bavia a môžu sa im po škole venovať. Prichádzame preto s novým záujmovým krúžkom RC modely áut. Sú to modely na diaľkové ovládanie, ktoré sú veľmi populárne pre svoju rýchlosť, ale aj podobenstvo s ozajstnými vozidlami. Skratka RC – „radio controlled“ alebo „remote control“ pochádza z angličtiny. Znamená, že je niečo ovládané diaľkovým ovládačom. Nemusí ísť pritom len o auto, lietadlo, loď či vrtuľník. RC modely môžu byť aj roboty, zvieratá či dokonca bábiky.

Deti sa na krúžku RC modelov naučia postaviť, vylepšiť , opraviť a ovládať RC model. A čo viac, možno sa s ním naučia aj súťažiť. Pretekárov a fanúšikov týchto strojov je po celom svete naozaj veľa.

Naša spoločnosť organizuje krúžok RC modelov po prvýkrát. V spolupráci so Základnou školou na Demänovskej ulici v Lipovskom Mikuláši ho otvárame pre skupinku detí raz za dva týždne. Krúžok je vhodný pre žiakov 2. stupňa, ktorí majú vzťah k technike a nechýba im nadšenie pre auto-moto.

Ak máte doma mladého budúceho konštruktéra či mechanika, neváhajte sa na nás obrátiť alebo nás sledujte na facebooku: www.facebook.com/ESOXdual