pridané: 08.11.2021

Žiakom 9. ročníkov predstavujeme duálne vzdelávanie

 

September a október máme úspešne za nami. Naši študenti duálneho vzdelávania sú v plnom nasadení. Študujú nielen v školských laviciach, ale odborne sa pripravujú aj priamo v našej nástrojárni. Druháci a tretiaci začali tiež s výukou CAD systému Solid Edge, v ktorom sa venujú konštrukcii 2D a 3D objektov.

My v ESOXE sme sa pustili do prednášok pre žiakov 9. ročníkov, ktorí stoja pred veľkým životným krokom. Rozmýšľajú kam na strednú školu - aké si vybrať povolanie. Nie je to jednoduché, lebo možností je v dnešnej dobe naozaj veľa. Aj preto navštevujeme miestne základné školy a vysvetľujeme deviatakom, aké výhody duálne vzdelávanie prináša. Teoretické vedomosti sú dôležité, ale mať prax priamo vo firme je ozajstná škola života. Duálne vzdelávanie ponúkame žiakom v spolupráci so Strednou odbornou školou polytechnickou v Liptovskom Mikuláši. Ak žiaci chcú ísť študovať k nám, majú možnosť si vybrať z dvoch odborov Mechanik strojov a zariadení alebo Technik spracovania plastov. Veľkou výhodou takéhoto vzdelávanie je, že študenti pracujú priamo s odborníkmi vo výrobnej prevádzke. Učia sa systému práce v bežnom živote a stávajú sa súčasťou spoločnosti ESOX. Sme veľmi hrdí, že sme vychovali už prvé generácie a študenti sú našimi zamestnancami.

Vzdelávaním v našej spoločnosti získajú žiaci odbornú prax, vedomosti v strojárstve a v plastárskom priemysle. Vyskúšajú si prácu pre svetové značky a budú mať náskok pred ich rovesníkmi. Okrem toho dostávajú štipendium a bezplatné pracovné pomôcky. Prednášok pre deviatakov sme zrealizovali niekoľko a pripravujeme ďalšie. Ak máte záujem o prednášku na Vašej škole aj vy, neváhajte nás kontaktovať telefonicky alebo e-mailom na: dualne.vzdelavanie@esox-plast.sk, 0948 839 210. Viac informácií o duálnom vzdelávaní získate aj našej stránke: https://www.esox-plast.sk/sk/co-je-dualne-vzdelavanie. Sledovať nás môžete na facebooku: https://www.facebook.com/ESOXdual a instagrame: https://www.instagram.com/esox_dualne_vzdelavanie/