pridané: 17.12.2021

Koncoročné bilancovanie v ESOXE

 

Blíži sa nám koniec roka a s ním aj radostné chvíle Vianoc. Ako každý aj my v tomto období bilancujeme - hodnotíme, čo sa nám podarilo v roku 2021, a čo by sme mohli ešte vylepšiť v roku 2022. Vzdelávanie bolo v tomto roku náročnejšie než v minulých rokoch. Napriek tomu sa tešíme, že máme 13 študentov v systéme duálneho vzdelávania a štyria z nich budú v júni 2022 maturovať.

V septembri sa k nám pridali 3 študenti – prváci. Dúfame, že sa im bude dariť tak, ako našim súčasným študentom, a že v budúcom školskom roku ich bude ešte viac. Pripravujeme totiž spustenie študijného odboru Technik spracovania plastov. Veríme, že tento zaujímavý odbor pritiahne nový potenciál v oblasti plastárskej výroby.

Aké odbory môžu u nás žiaci študovať?

Mechanika strojov a zariadení. Odbor je vhodný pre žiakov, ktorí radi majstrujú, majú vzťah k technickým zariadeniam a počítačom. Po úspešnom absolvovaní odboru nájdu uplatnenie ako nástrojár, mechanik pre stroje a zariadenia ovládané počítačom, obrábač kovov, konštruktér foriem, frézar, sústružník, kaliar či strojár.

Technika spracovania plastov. Odbor je vhodný pre žiakov, ktorí sa radi pohybujú v prostredí strojov a zariadení ovládaných počítačom. Majú vzťah k technike, elektrotechnike, chémií a informatike. Po úspešnom absolvovaní odboru budú pracovať ako junior technológ spracovania plastov, nastavovač strojov a zariadení, technik údržby strojov či nastavovač robotov.

Pridať k našim študentom sa môžete prostredníctvom zaslania prihlášky. Viac informácií nájdete na našej stránke: www.esox-plast.sk/sk/co-je-dualne-vzdelavanie alebo na facebooku či instagrame.

Prajeme Vám príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov. Tím spoločnosti ESOX-PLAST.