pridané: 21.01.2022

Nový rok 2022 v ESOX-PLASTe

 

A je tu, NOVÝ ROK 2022. Zároveň na školách končí 1. polrok školského roka 2021/2022 a naši študenti sa pripravujú na polročné skúšky, štvrtáci usilovne pracujú na maturitných prácach. Všetky ročníky sa zúčastňujú  aktívne odborného výcviku. Keďže vianočné prázdniny boli tento rok naozaj dlhé, vracajú sa na výcvik plní energie.

V decembri 2021 sme začali v rámci duálu spoluprácu so Strednou odbornou školou v Novákoch. Táto škola sa zapojila do experimentálneho projektu vzdelávania v nových odboroch: 4-ročného maturitného odboru - Technik spracovania plastov a 2-ročného pomaturitného odboru - Špecialista spracovania plastov (končiaci majú titul). Naša spoločnosť prispela k vzniku týchto plastárskych odborov na Slovensku. Veľmi sa preto tešíme z toho, že nám pribudol študent práve v odbore Technik spracovania plastov. Popri Mechanikoch strojov a zariadení, budeme vychovávať aj plastárov. Vzdelávať kvalitných ľudí je pre nás kľúčové.

Okrem štúdia sa žiaci zapájajú aj do iných aktivít. Napríklad v rámci prezentácie duálu v Esoxe s.r.o., boli  predstaviť firmu v mnohých základných školách. Doba nám síce nepraje chodiť na exkurzie či konferencie, na aké sme boli zvyknutí, ale koncom minulého roka sa nám podarilo zorganizovať jednu zaujímavú prednášku. Esox-Plast s.r.o. momentálne spolupracuje s indickou spoločnosťou na významnom projekte automatizovanej linky. Študenti sa stretli s externými odborníkmi priamo v akcii a na prednáške o Indii sa dozvedeli  o ich štýle práce a vzdelávaní, ale aj o indickej kultúre, architektúre či zvyklostiach. Je dôležité spoznávať iné kultúry, aby sme si navzájom porozumeli.

„Páčilo by sa Vám stať sa našim dualistom?“ Žiaci – deviataci, môžete si podať prihlášku do duálneho vzdelávania už teraz. Prihlášku nájdete na našej stránke.

„Majte šťastný a úspešný rok 2022! ????“   Tím spoločnosti Esox-Plast s.r.o.