pridané: 13.05.2022

Noví inštruktori duálneho vzdelávania v ESOXe, spol. s r.o.

Vzdelávať mladých ľudí kvalitne je pre nás veľkou prioritou. Záleží nielen na obsahu, ale aj na učiteľovi – inštruktorovi, ktorý študentov vzdeláva. Učí ich ako obsluhovať stroj, na čo si dávať pozor, ako sa správať na pracovisku, aby nedošlo v zraneniam a zároveň ako udržiavať pracovný poriadok. Aby sa niekto stal kvalifikovaným inštruktorom, ktorý môže pripravovať študentov v schéme duálneho vzdelávania, je potrebná účasť na školení a tréning inštruktorských zručností.

Školeniu predchádza vytypovanie vhodných adeptov z radu zamestnancov. A keďže naši bývalí dualisti - študenti sú už aj našimi zamestnancami nebolo rozhodovanie ťažké. Za dva roky práce u nás a predtým za 4 roky odborného výcviku získali prax a vedomosti, ktoré môžu odovzdávať ďalej už ako inštruktori.

V priebehu marca sme zorganizovali Prípravu poverených inštruktorov pre praktické vyučovanie u zamestnávateľa na pracovisku praktického vyučovania. Pod vedením garantky duálneho vzdelávania Ing. Simony Tekeľovej, PhD. sa školiaca miestnosť v F-hoteli v Liptovskom Hrádku premenila na cvičnú učebňu. Trénovali sme zručnosti, ako pracovať so žiakmi, ako s nimi komunikovať, či motivovať, aby sme dosahovali pokroky. Účastníci školenia, ktorí boli predtým sami študentmi duálneho vzdelávania u nás potvrdili, že vzdelávať mládež nie je vôbec jednoduché. Spoločnými silami sme zvládli základy metodiky a didaktiky inštruktorov pre duálne vzdelávanie a získali certifikáty o spôsobilosti byť inštruktorom.

Už teraz sa tešíme na nových žiakov, ktorých budeme učiť. Viac informácií o duálnom vzdelávaní na našej web stránke: www.esox-plast.sk alebo na facebooku či instagrame.