pridané: 24.06.2022

Exkurzia študentov duálneho vzdelávania v Martine

 

Koncom apríla sa naši študenti duálneho vzdelávania zúčastnili exkurzie vo firme Bohler v Martine. Spoločnosť je dcérou rakúskeho koncernu Voestalpine a zaoberá sa výrobou ocelí.

Pre dualistov je nesmierne dôležité, aby poznali materiály, s ktorými prichádzajú do styku počas svojej praxe u nás. Dozvedeli sa zaujímavé informácie o spracovaní ocele, o ich druhoch aj chemickom zložení. Mali možnosť priamo v teréne vidieť, ako sa tepelne spracováva a povlakuje oceľ. Krok po kroku sa oboznámili s výrobným postupom kalenia ocelí. Zaujímavá bola prednáška o poškodených materiáloch, únave či ich opotrebení. Študenti zistili, aký dopad má poškodený materiál pre následnú výrobu plastov. Kvalita plastového výrobku začína totiž výberom materiálu pre formu, na ktorej sa bude lisovať.

Každý správny nástrojár musí vedieť, s akou oceľou pracuje, aby výsledok jeho práce bol presný a kvalitný. Študenti si osvojili nové poznatky, ktoré ďalej využijú na praxi i v práci v ESOXe.

Ak sa chcete aj vy stať súčasťou nášho nástrojárskeho tímu, pozrite si bližšie informácie na našej stránke Čo je duálne vzdelávanie? (esox-plast.sk) a kontaktujte nás.