pridané: 30.11.2022

Exkurzia prvého ročníka SOŠ Polytechnická v Esoxe, spol. s r.o.

 

V októbri sme u nás v Esoxe privítali študentov 1. ročníka Strednej odbornej školy Polytechnickej z Liptovského Mikuláša. Predstavili sme im našu spoločnosť – jej históriu, nástrojáreň aj výrobu plastových produktov v lisovni. Žiakov zaujali profesionálne stroje, CNC centrá a automatizované výrobné linky. Ukázali sme im prácu konštruktérov, ktorí prostredníctvom CAD systémov - modelovania 2D a 3D navrhujú nástrojárske formy pre plastikársky priemysel.

So žiakmi sme viedli diskusiu na tému duálneho vzdelávania. Vysvetlili sme si jeho výhody, ako sú získanie reálnych praktických zručností už počas štúdia, možnosť vyskúšať si prácu pre svetové značky, náskok pred rovesníkmi, či podnikové štipendium. Hlavným prínosom duálneho vzdelávania je uplatnenie sa na trhu práce – získanie práce hneď po skončení štúdiá.

Aj v tomto roku máme maturantov duálneho vzdelávania, ktorí sa budú počas školského roka pripravovať nielen na skúšku dospelosti, ale aj na obhajobu maturitnej práce. Po zvládnutí tejto náročnej úlohy získajú pracovné miesto v našej spoločnosti.

Veríme, že sa študentom podarí splniť ciele, ktoré si vytýčili a tento školský rok zvládnu s pozitívnymi výsledkami svedomitej práce.

Viac o duálnom vzdelávaní si môžete prečítať na facebooku či instagrame.