pridané: 23.06.2023

Esox nadviazal spoluprácu s ďalšou liptovskou školou

 

V súčasnosti dochádza k veľkému technologickému pokroku, automatizácií procesných krokov, k digitalizácií, k rýchlym zmenám a to nielen v našej spoločnosti, ale na celom globálnom trhu. Aj naša spoločnosť sa už dlhšiu dobu venuje automatizačným riešeniam.

Našou stratégiou sú riešenia s vysokou pridanou hodnotou v oblasti výrobných technológií spojených s lisovaním termoplastov. Investujeme do rozvoja automatizácie, robíme všetko pre posilnenie pozície na trhu.

K tomu potrebujeme aj kvalifikovaných pracovníkov, ktorí budú schopní navrhovať automatizačné linky, budú ich vedieť nastavovať či zapájať alebo sa budú venovať samotnému lisovaniu. Aj preto sme sa rozhodli nadviazať spoluprácu o duálnom vzdelávaní s ďalšou liptovskou školou – Strednou odbornou školou polytechnickou v Ružomberku.

Študenti tejto školy si tak môžu okrem odboru Mechanik strojov a zariadení vybrať aj ďalšie odbory Mechanik-mechatronik a Mechanik-elektrotechnik. Prepojiť prax a teóriu prostredníctvom odborného výcviku u nás.

Našou víziou je uviesť do praxe aj nový maturitný odbor Technik spracovania plastov a nadstavbové štúdium Špecialista spracovania plastov, ktoré vznikli na podnet firiem združujúcich sa v Slovenskom plastikárskom klastri práve pre nedostatok odborníkov v tomto priemysle. Budeme radi ak tieto odbory oslovia žiakov pridajú sa do modernizácie liniek a vytváraniu nových inovatívnych technológií na Liptove.

https://youtu.be/etnCgYmJg_I

Mária Seman, duálne vzdelávanie