pridané: 23.10.2023

 Začiatok školského roka v ESOX-PLASTe

 

V septembri sme otvorili nový školský rok 2023/2024. V prvej časti roka čakajú študentov najmä prípravy polročných prác. Tretiaci musia zvládnuť základy práce pri CNC strojoch. Budú pokračovať vo výuke softvéru na 3D modelovanie a pripravovať sa na prácu nástrojárov v našej spoločnosti.

Na jeseň sa u nás zvyčajne konajú exkurzie a dni otvorených dverí pre žiakov 9.ročníkov základných škôl. Im by sme radi ukázali, ako funguje výrobná fabrika, stroje, ktoré sú riadené počítačmi a automatizované robotické linky, ktoré sme postavili. Predstavíme im tiež systém duálneho vzdelávania a jeho výhody pre prípravu študentov na povolanie.

V druhom polroku sa k študentom v odbore Mechanik strojov a zariadení pridajú i prví študenti pre nás v novootvorenom odbore Mechanik-mechatronik. Táto špecializácia v sebe prepája mechaniku strojov a ich ovládanie práve prostredníctvom počítačov. Je potrebné, aby noví študenti na odbornom výcviku prehĺbili vedomosti a nadobudli praktické skúsenosti v oblasti automatizácie. Po skončení 4-ročného štúdia sa tak môžu stať hodnotnými členmi nášho automatizačného tímu a pracovať na projektoch doma i v zahraničí.

Aj v tomto školskom roku pokračujeme v spolupráci so strednými odbornými školami polytechnickými v Ružomberku a v Liptovskom Mikuláši. Čaká nás náročný školský rok, ktorý veríme, že úspešne zvládneme.