pridané: 22.12.2023

 Deň otvorených dverí na SOŠ polytechnická v Ružomberku

 

14. novembra sa konal deň otvorených dverí na Strednej odbornej škole polytechnickej v Ružomberku. ESOX-PLAST bol pri tom, aby spolu s ostatnými významnými spoločnosťami v kraji predstavili systém duálneho vzdelávania potenciálnym študentom. Žiaci 9. ročníkov základných škôl, ktorých baví technika, sa prišli pozrieť a zoznámiť s možnosťami, ktoré im škola ponúka. Videli učebne, kvalitne vybavené dielne, laboratóriá, športovisko či telocvičňu.

ESOX-PLAST nadviazal spoluprácu s touto školou v minulom roku, avšak naša spoločnosť sa duálnemu vzdelávaniu venuje už od roku 2016. Pod našimi rukami sa vyučilo už niekoľko mechanikov strojov a zariadení. V priestoroch školy sme žiakom prezentovali nielen odbor Mechanik strojov a zariadení, ale aj ďalšie odbory, ktoré môžu u nás v spolupráci so SOŠ polytechnickou v Ružomberku študovať. Sú to Mechanik-mechatronik, Mechanik-elektrotechnik a nový odbor Technik spracovania plastov.

Práve tento nový – experimentálny odbor, Technik spracovania plastov, sa v Ružomberku otvára nasledujúci školský rok 2024/2025. Na Slovensku je viac ako 300 plastárskych spoločností, v ktorých sa  absolventi tohto odboru budú môcť uplatniť. My ponúkame študentom získať kvalitný odborný výcvik, zoznámenie sa s modernými technológiami a automatizáciou výroby. Všetky naše odbory sú 4-ročné, končiace maturitnou skúškou a tiež výučným listom v danom odbore.

Žiaci boli zvedaví, pýtali sa na štúdium, na výhody duálu, či možnosti letnej brigády. Dostali pozvanie na exkurziu. Prednášku spojenú s exkurziou ponúkame všetkým deviatakom, ktorých baví technika, majstrovanie a počítače. Získajte informácie na našej stránke www.esox-plast.sk v časti duálne vzdelávanie a príďte sa k nám pozrieť.

Viac informácií aj na: ESOX duálne vzdelávanie - Informačný leták | Stredná odborná škola polytechnická (edupage.org)

Mgr. Mária Seman, personálny manažér