pridané: 08.01.2024

Exkurzie v ESOXe pre žiakov 1. ročníkov

 

V priebehu novembra a decembra sa v Esoxe uskutočnili exkurzie pre žiakov 1. ročníkov stredných odborných škôl polytechnických z Ružomberka aj z Liptovského Mikuláša. Prišli študenti z odborov: Mechanik strojov a zariadení, Mechanik-mechatronik a Mechanik-elektrotechnik. Pre študentov sme pripravili prezentáciu o fungovaní našej spoločnosti. Previedli sme ich po nástrojárni a ukázali výrobu foriem. Zoznámili sa tiež s lisovaním plastových výrobkov pre elektrotechnický a automobilový priemysel. Nevynechali sme ani významnú oblasť a tou je automatizácia výroby. Tá je našim strategickým cieľom. Automatizované technológie v plastikárskom priemysle - robotizácia výrobných liniek sú dnes nevyhnutnosťou a túto dôležitosť sme sa snažili vysvetliť aj mladým ľudom. Tam vedie ich budúcnosť.

Našou úlohou bolo tiež predstaviť systém duálneho vzdelávania. Spôsob, ktorým fungujeme a čo študentom ponúkame: kvalitný odborný výcvik, výuku 2D a 3D modelovania, štipendium, externé školenia či exkurzie a letnú brigádu.

Po úspešnom ukončení duálneho vzdelávania ponúkame absolventom prácu v našej spoločnosti. Môžu sa pripojiť k siedmym mladým kolegom, ktorí nastúpili po ukončení duálu u nás.

Ďalšie informácie získate na našej stránke www.esox-plast.sk v časti duálne vzdelávanie alebo nás môžete sledovať na facebooku.

Mgr. Mária Seman, koordinátor pre duálne vzdelávanie